Over Ruud  coaching  blogs

IMG_20191124_150325.jpg
rudycoach.jpg

Filosoof en marketingmanager

Ik ben afgestudeerd als ethicus aan de faculteit wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit van Utrecht. Na mijn studie ben ik gaan werken in het Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Eerst als beleidsmedewerker en vervolgens als hoofd van de afdeling Marketing & PR.

 

Voluit voor de flamencogitaar

In 2002 heb ik mijn baan opgezegd om samen met mijn Spaanse vriendin (later mijn vrouw en nu mijn ex!) naar Spanje te emigreren. Ik heb daar een jaar lang flamencogitaar gestudeerd. Toen de geboorte van onze zoon zich aankondigde zijn wij teruggekeerd naar Nederland. In Eindhoven hebben wij een houten huis gekocht en ik ben gitaarles gaan geven en gaan optreden.

Zie www.ruudpost.com 

Vanaf mijn twaalfde ben ik alles over spiritualiteit gaan lezen  

Zo vanaf mijn twaalfde ben ik alles gaan lezen wat ik over godsdienst, filosofie, spiritualiteit en yoga tegenkwam. Met mijn spirituele oom discussieerde ik tot diep in de nacht over karma, de vrije wil, het bestaan van god, de zin van het bestaan, goed en kwaad. Tijdens mijn universitaire studie maakte ik kennis met de strenge wetenschappelijk benadering en het kritische denken en raakte ik de spirituele invalshoek (tijdelijk) kwijt.

 

Manager en tentoonstellingsmaker 

In het Amsterdamse Scheepvaartmuseum leerde ik wat het is om in een grote organisatie te werken. Ik verdiepte mij in organisatorische en marketingvraagstukken, gaf als manager leiding aan zes medewerkers, was lid van het managementteam, schreef speeches voor mijn directeur, gaf zelf ook presentaties en sprak voor grote groepen, organiseerde workshops en leverde een grote bijdrage aan de beleidsontwikkeling van het museum. Ook verdiepte ik mij inhoudelijk in het onderwerp van het museum, namelijke de cultuurgeschiedenis van Nederland vanuit maritieme invalshoek. Nadat ik zelf een grote tentoonstelling had mogen maken, besloot ik dat het tijd werd een andere passie uit te leven.

 

Spaanse eenvoud en puurheid

Ik verhuisde naar Spanje om mij volledig in de Spaanse cultuur onder te dompelen en flamencogitaar te studeren. Wat ik mooi vind aan Spanje is dat de mensen veel meer tijd voor elkaar lijken te hebben. Het praatje, het compliment, een grapje, het ongeremd uiten van je emotie, eenvoud en puurheid, het genieten van het moment, worden er echt op waarde geschat Spanje.  
 

Opvoeder, gitaarleraar en performer 

Terug in Nederland hield ik mij bezig met de opvoeding en verzorging van onze zoon, verbouwde ons huis en begon met het geven van gitaarlessen. Aangemoedigd door een leerlinge ben ik ook gaan optreden.

 

Witte Tantra, spirituele fun en extatische kalmte

Ik ging mij weer in spirituele onderwerpen verdiepen. Enkele jaren lang was ik een fanatieke kundalini yoga beoefenaar. Ik begon (weer) met mediteren en las heel veel over het boeddhisme. In Frankrijk beoefende ik samen met 1500 mannen en vrouwen (de niet-sexuele) witte tantra-yoga in de traditie van de kundalini yoga. Dit resulteerde in een zeer sterk eenheidsbewustijn. In Zweden nam ik deel aan de spirituele oefeningen van de Tibetaans boeddhistische aroter lijn. Ik herinner mij de geniale en humoristisch betogen van de lama. Dat was leerzaam maar ook 'big fun'. Spiritualiteit en speelsheid kunnen heel goed samengaan. Het meest ingrijpend was echter mijn tiendaagse Vipassana retraite volgens de methode van Goenka. De extatische kalmte en gevoeligheid die deze retraite in mijn geest teweegbracht is tot nu toe ongeëvenaard.

Studeren en toepassen

Het vermogen om te leren en alternatieve benaderingswijzen uit te proberen is bij mij altijd hand in hand gegaan met het lezen en nadenken over de actuele onderwerpen in mijn leven.  Zoals: muziek, kunst en cultuur; talent, ceativiteit en succes; gezondheid en leefstijl; spiritualiteit, psychologie, boeddhisme, meditatie en yoga.  Maar ik ben ook een practitioner. Het blijft niet bij boekenwijsheid. Ik pas zelf dingen toe, laat mij inspireren en onderzoek wat werkt. Deze dynamiek pas ik ook toe in mijn coachingspraktijk, door samen met jou te onderzoeken wat werkt. 

Het leven is een proces van voortdurende creatie

Thans mediteer ik dagelijks en doe ik zo mogelijk iedere dag mijn zelf samengestelde set van yoga-oefeningen. Het leven is een proces van voortdurende creatie en een grote ontdekkingsreis met steeds weer nieuwe inzichten. Dat betekent voor mij investeren in de contacten met je dierbaren, communiceren en delen, mooie muziek maken, het ontwikkelen van mijn gitaarspel en muzikaliteit. Lesgeven, optreden en als coach goede gesprekken voeren. Ook tijd inruimen om te lezen, na te denken en te schrijven. Last but not least: geniet ik als het stroomt en ben ik dankbaar voor de momenten van schoonheid en geluk. 

graphic element

Let’s Get in Touch

Thanks for submitting!